Instal·lem anells magnètics a dues biblioteques municipals de Barcelona

Biblioteca Nou Barris bucle anell magnèticUn dels serveis que oferim a Subtil com a mesura d’accessibilitat per a les persones sordes és la instal·lació d’anells magnètics. Hem començat l’any instal·lant-ne dos a les sales polivalents de dues biblioteques de Barcelona: la Biblioteca de Nou Barris i la Biblioteca de Roquetes. D’aquesta manera, les persones sordes usuàries d’audiòfons o implants coclears també podran assistir a xerrades o cursos que s’hi facin.

Què és un bucle magnètic?

Un anell d’inducció magnètica, o un bucle magnètic, és una ajuda auxiliar per a usuaris de pròtesis auditives (audiòfons o implants coclears). L’anell permet fer arribar el senyal d’àudio a l’implant o a l’audiòfon eliminant-ne el soroll de fons que hi pugui haver.

És un sistema de so que transforma un senyal d’àudio en un camp magnètic que és rebut pels audiòfons dotats de posició “T” (telebobina). Aquests audiòfons tenen una bobina que transforma aquest camp magnètic novament en so dins de l’orella de l’usuari, de manera que el so arriba a la persona sorda de manera nítida i intel·ligible.

Vols més informació sobre què és un anell magnètic? Fes clic aquí?