XVIII Jornada de formació d’Acapps

jornada acapps accessibleAquest dissabte 25 d’octubre s’ha celebrat la XVIII Jornada de Formació d’ACAPPS, dedicada a les persones sordes, als seus familiars i al sector professional de la discapacitat auditiva.

Subtil ha ofert la subtitulació en directe que, a més, també s’ha pogut visualitzar a través del streaming. D’aquesta manera, la gent que ha seguit les jornades des de casa també ha pogut gaudir d’aquesta mesura d’accessibilitat.

Les jornades han tocat diversos temes fonamentals. Per una banda, hi ha hagut una sessió d’accessibilitat, en què diversos representants de l’administració han comentat la futura llei d’accessibilitat que està en tràmit d’aprovació al Parlament de Catalunya i els reptes que suposa el futur decret d’accessibilitat que desenvoluparà aquesta llei.

Per altra banda, s’ha parlat de l’educació de l’alumnat sord en modalitat oral, de la situació actual en els diferents nivells educatius, i diferents membres del CREDA i d’UNIDISCAT han fet un repàs de l’evolució en educació inclusiva des de primària fins a la Universitat. Tot i que encara queda camí per recórrer, han destacat que el nombre d’estudiants sords que arriben a les universitats no ha deixat d’incrementar-se en els últims anys, fets que demostra la bona feina realitzada també en les etapes educatives anteriors.

Com cada any, hi ha hagut un espai dedicat a la tecnologia, especialment a les últimes novetats tant en audiòfons com en implants coclears, a càrrec de GAES i Widex, i un espai en què el coordinador de genètica de l’Hospital Ramon y Cajal ha presentat les últimes novetats en el diagnòstic genètic de les hipoacúsies.

Finalment, com ja és tradició, s’ha donat continuïtat als Premis Federació ACAPPS, que arriben ja a la seva quarta edició i que s’atorguen a una persona i a un col·lectiu que hagin destacat per una actuació a favor de les persones sordes o bé per la seva trajectòria en l’àmbit de la defensa dels drets de les persones sordes. En aquesta edició s’ha atorgat el premi al Grup de Recerca GISTAL per la trajectòria en recerca sobre l’educació de l’alumnat sord des d’una vessant inclusiva i a la Dra. Maria Antònia Clavería per la seva trajectòria com a otorinolaringòloga de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge