Acte amb motiu del Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust

Dilluns 26 de gener a les 19 h de la tarda el Parlament va fer l’acte amb motiu del dia internacional de commemoració de les víctimes de l’Holocaust, que va comptar amb la tradicional encesa de les sis espelmes del record, el parlaments de representants de les víctimes, i les intervencions institucionals de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de la presidenta Núria de Gispert i del president de la Generalitat, Artur Mas.

L’acte, que va ser conduit per la periodista Agnès Marquès, va començar amb l’encesa de les espelmes del record, que enguany van fer Oren Bar-El, ministre conseller de l’ambaixada d’Israel a Espanya; Jai Anguita, president de la comunitat jueva Bet Shalom; Dina Mouyal, representant de la Comunitat Israelita de Barcelona; Llibert Villar, fill d’un antic deportat a Mauthausen; Miquel Fairman, representant de la comunitat jueva Atid de Catalunya, i Isàvena Opisso, representant de l’entitat Talcomsom, associació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB), de Vic.

A continuació van intervenir sis representants de les víctimes de l’Holocaust. En nom del col·lectiu de Testimonis de Jehovà Josep Miquel García; en el de les entitats de LGTB, Jaume Piqué i Abadal, coordinador de la Fundació Enllaç; en el del col·lectiu de persones amb discapacitat, Maria Dalmases Batllori, del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi); en el del poble gitano, Simón Montero Jodorovich, president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya; en el del col·lectiu de perseguits per raons polítiques, Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i fill de Marcel·lí Garriga, deportat a Buchenwald; finalment, en representació del poble jueu, va prendre la paraula el rabí David Libersohn.

Xavier Trias, Núria de Gispert i Artur Mas van cloure l’acte, que va comptar amb subtitulació per a persones amb discapacitat auditiva.holocaust

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge