Accessibilitat a la roda de premsa de la ILP per modificar la llei de la dependència

Cocarmi subtitols ilp5Aquest dilluns 16 de febrer, el moviment associatiu català de la discapacitat, representat pel Cocarmi, ha manifestat en roda de premsa el seu rebuig a la gestió del copagament sanitari, dins de la Llei d’Autonomia Personal i d’Atenció a la Dependència (Llei 39/2006). Per això, s’ha sumat a la Iniciativa Legislativa popular (ILP) impulsada pel Comitè Estatal de Representats de Persones amb Discapacitat (CERMI), del qual forma part el Cocarmi. La ILP pretén, d’una banda, que quedin exempts de copagament les persones que rebin menys de 1.331 euros. D’altra banda, demana fixar una aportació màxima per persona que no superi el 60% del cost del servei al qual accedeix. En tercer lloc, vol garantir a la persona dependent una quantitat per destinar a despeses personals que no sigui inferior al 40% de la seva capacitat econòmica. Arran d’un decret de la Generalitat per modificar els criteris que regulen quin tant per cent de les prestacions que necessiten aquestes persones han d’anar a càrrec de la seva butxaca, moltes persones amb dependència afirmen que s’emporten quasi la totalitat dels seus ingressos.

L’equip de Subtil va oferir el servei de subtitulació en directe a la roda de premsa.

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge