Accessibilitat en els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de comunicació

El passat 28 de febrer es va celebrar a l’Ajuntament de Barcelona l’entrega dels premis als mitjans de comunicació, a atorga el Consell Municipal de Benestar Social. Subtil hi vam oferir, de la mà d’ACAPPS, la subtitulació simultània per a persones amb discapacitat auditiva.

Sensibilitzar sobre la realitat social de la ciutat de Barcelona és l’objectiu d’aquests premis, que aquest any han arribat a la 24a edició. El Grup de Periodistes Ramon Barnils, la Fundació Trinijove, el reportatge To Kyma: Rescat al mar Egeu, del programa Sense ficció, i el Centre d’Acollida Assís han rebut els principals guardons.

Tal com informen des del servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona:

En la modalitat de premsa s’ha endut el premi el Grup de Periodistes Ramon Barnils per l’article “Presó i aïllament: la mort de Raquel”, publicat a l’Anuari Media.cat i que denuncia les condicions dels denominats departaments especials de règim tancat (DERT) de les presons catalanes. El jurat ha destacat el rigor i la professionalitat dels autors a l’hora de comunicar a la societat una realitat silenciada.

L’espai radiofònic Inclou-me, emès per Ràdio Trinijove, ha guanyat en la modalitat de ràdio. Es tracta d’un espai setmanal amb esperit d’informació i divulgació a favor de la inclusió social. El programa dóna veu a les entitats compromeses amb la població en risc d’exclusió del barri de la Trinitat Vella.

En la categoria de televisió, el guardó ha estat per al programa Sense ficció pel reportatge To Kyma: Rescat al mar Egeu, un projecte documental de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb TV3 que retrata la tasca d’un equip de socorristes catalans a l’illa de Lesbos que salven vides a l’Egeu. El jurat destaca la repercussió del programa, però també el fet que fos un dels primers a posar sobre la taula el drama dels refugiats.

El premi d’internet ha estat per al Centre d’Acollida Assís, concretament per la campanya #404HomelessNotFound, que aborda el sensellarisme de forma innovadora. Diferents persones van cedir el seu perfil a les xarxes socials durant 40 hores i 4 minuts perquè persones sense llar hi expliquessin la seva història.

També han rebut mencions especials la revista Masala, de l’Associació per la Comunicació Independent als Barris; el programa Solidaris, de Catalunya Ràdio; el documental Caure del niu, de Susanna Barranco, i el projecte “Arxiu il·lustrat de l’odi”, de Ruido Photo, en col·laboració amb SOS Racisme.

Els premiats han rebut 5.000 euros, i els treballs distingits amb una menció especial, 1.500 euros.

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge