Subtítols en directe a la presentació de la guia “Fem accessible el nostre comerç”

Ahir dijous 20 de juliol vam assistir a la presentació de la guia “Fem accessible el nostre comerç”, la primera guia editada per l’Ajuntament de Barcelona que explica als comerciants de la ciutat com implementar les mesures d’accessibilitat d’una manera útil i pràctica. Subtil vam oferir-hi el servei de subtitulació en directe, i l’acte també comptava amb un intèrpret de llengua de signes.

Tant ACAPPS com la FESOCA van expressar les necessitats que tenen les persones amb discapacitat auditiva perquè un comerç sigui accessible.

La part central de l’acte va ser una conferència de l’Anna Alòs, tècnica del Departament de Llicències i Inspecció del Districte de Ciutat Vella, ‘Un comerç per tothom’.  Partint de les il·lustracions de la guia, va explicar els beneficis d’un comerç accessible per tothom i com, amb petits gestos o hàbits quotidians, podem oferir un servei de qualitat adaptat a les necessitats de totes les persones: persones amb discapacitat, mares i pares amb cotxets, gent gran amb mobilitat reduïda, persones carregades…etc.

La guia va néixer de la necessitat d’apropar el concepte i la normativa d’accessibilitat al nostre comerç, necessitat detectada des dels projectes CASBA (Casc Antic Sense Barreres), SASBA (Sants Sense Barreres) i MASBA (Marina Sense Barreres). Durant l’acte també es va donar veu als agents participants d’aquestes projectes:  representants de les entitats de persones amb discapacitat, de les associacions de comerciants dels barris on es van dur a terme els projectes, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge