El Parlament commemora el Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

El 27 de gener el Parlament ha homenatjat les víctimes de l’Holocaust amb un acte institucional que ha presidit Núria de Gispert i durant el qual s’han encès sis espelmes en record dels col·lectius que el van patir. A l’acte, que se celebra per desè any consecutiu a la cambra, hi han intervingut, a més de la presidenta, l’ambaixador d’Israel a Espanya, Alon Bar, i representats dels col·lectius víctimes de l’Holocaust.

L’acte ha començat amb una lectura dramatitzada a càrrec de l’actor Àlex Casanovas d’un fragment del ‘K. L. Reich’, d’Amat-Piniella. Posteriorment, la presidenta ha lliurat la flama per encendre les espelmes del record als representants de diversos col·lectius que van patir l’Holocaust. Rosa Levy, de la comunitat jueva Bet Shalom, ha encès l’espelma pel jueus exterminats pels nazis; Gonzalo Pugach, de la comunitat jueva Atid a Catalunya, l’ha encesa en memòria dels infants que perderen la vida a les cambres de gas; Leopold Gimeno ho ha fet en nom del seu germà Edmond, que cada any encenia l’espelma per les víctimes catalanes i de l’estat espanyol assassinades als camps de concentració; Fanny Llorens, vicepresidenta de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes, per tots els altres col·lectius perseguits pel nacionalsocialisme; Uriel Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona, pels Justos entre les Nacions, i Bar pels supervivents que trobaren un refugi que els permeté refer la vida i mantenir la identitat.

27012014_grupespelmes_mitja
Un cop enceses les espelmes s’ha fet un minut de silenci, i a continuació han intervingut representants dels col·lectius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, de persones amb discapacitats, de perseguits per raons polítiques i dels pobles jueu i gitano. Tots han llegit escrits que narren la cruesa a què van ser sotmesos.

Feu un comentari

Contacte

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari.

Et respondrem ben aviat!

subtil@subtil.cat

Segueix-nos

Segueix-nos

93 450 82 83
649 005 207 Noèlia Valero
620 626 704 Eulàlia Morros

Envia'ns un missatge